Thursday, February 17, 2011

*sukanya basuh baju!*

   oleh sebab aku tengah mengantuk ni, maka aku dgn berbesar hatinya nak menyemak kat sini lagi. huh. 
ni nak cita pasal aktiviti membasuh baju. tapi sebelum tu, nak kena perkenalkan dulu sang baldi merah dan sang raga hijau. siapakah baldi merah n siapakah pulak raga hijau?? haha.

baldi merah : dibeli oleh aku sendiri kat kedai kolej teratai pada sem lepas. tujuannya, utk sumbat baju2 busuk yg sedang tunggu turn utk dimandikan.
raga hijau : dibeli oleh ayah kat kedai kolej melati pada sem 1 dulu, waktu 1st time antar aku masuk uitm. tujuannya, utk dijadikan sebagai tong sampah kat dalam bilik. dah memang ada gaya

Tuesday, February 15, 2011

*biodata diri*. ala2 bdk skolah rendah.

   haha! ni style time skolah rendah dulu. budak2 lagi la katakan. kan kawan2 dok soh wat biodata kat buku masing2. aku pn xterkecuali la. konon2 fren 4 eva la kalo dok wat biodata tu kan. huhu. hah camni la lebih kurang format dia. macam2 benda nak tulis. panjang berjela-jela. tapi, format jela yg sama. info2 suma dah aku update bersesuaian ngan diri aku waktu skang, bkn masa bdk2 dulu lagi k.

-biodata diri-

nama : norsakinah bt abu bakar
nama panggilan : kin. kina. kinah. mcm2.
umur : 21 tahun 

SOLEY SOLEY. hantu mak limah balik kampung.

.aku cinta padamu.

"Aku cinta padamu!, jangan tinggalkan ku!"..."I love u sooo much honey"... "aku tak boleh hidup tanpamu!"..."Aku sanggup mati untuk mendapatkanmu"..."Aku sanggup lakukan apa sahaja untukmu"..."Jangan lukakan hati I, I tak tahu kat mana tempat nak mengadu kalau takde u"..

 Itulah antara kata-kata indah yang selalu diungkapkan oleh sang putri (wanita) kepada teman lelaki mereka. Kata-kata ini seolah-olah menunjukkan bahawa teman lelaki

.jika kamu,

1.Jika kamu memancing ikan, setelah ikan itu terlekat di mata kail hendaklah kamu mengambil terus ikan itu. Janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu sahaja kerana ia akan sakit oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup…

~ Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorang. Setelah ia mula menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya. Janganlah sesekali kamu terus meninggalkannya begitu sahaja kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatimu…

Monday, February 14, 2011

mercun bola bukan bola

typical local film/drama scenes

nama pun sampah

jiran baru

selamat hari ibu.

<< Bila Cinta >>

Bila cinta kini tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu
Dulu kau tawarkan manisnya janjimu
Yang ku sambut itu dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku

<< Sungai lui >>

Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya
Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya

<< For The Rest Of My Life >>

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along

And theres a couple words I want to say

<< Impossible >>

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did, I did

And you were strong and I was not

My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did

<< The Day You Went Away >>

Well I wonder could it be
When I was dreaming 'bout you baby
You were dreaming of me
Call me crazy, call me blind
To still be suffering is stupid after all of this time

Did I lose my love to someone better

And does she love you like I do
I do, you know I really really do
 
Well hey
So much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away

<< When I Look At You >>

Everybody needs inspiration
Everybody needs a song
Beautiful melody, when the nights so long

Cause there is no guarantee

That this life is easy 
When my world is falling apart,
when there is no light to break up the dark

<< i miss u like crazy >>


I used to call you my girl
I used to call you my friend
I used to call you the love
The love that I never had
When I think of you
I don't know what to do
When will I see you again
* I miss you like crazy
Even more than words can say

<< Vanilla Twilight >>

The stars lean down to kiss you
And I lie awake and miss you
Pour me a heavy dose of atmosphere

'Cause I'll doze off safe and soundly
But I'll miss your arms around me
I'd send a postcard to you, dear

Sunday, February 13, 2011

.flashback!. *aktiviti kanak2 . masok tadika*

    apa jela yg aku wat kat umah tu. mak ngan ayah dah la p keja. tinggal aku, adik, n tok ja kat umah. hah aku ada bestfren, bdk laki sebelah umah. asri ke yusri ntah nama dia. konfius plak. tp org panggil dia tu'i. ada jugak yg panggil te'et. macam2. huhu. asal tok tido ja, aku mesti curik2 kuar dari umah p main ngan dia. main apa pn aku x ingat. muka dia manis ja. ada lesung pipi dalam gila. jeles betol. mak dia meninggal pn time2 ni jugak. kesian dia. sorang lagi bestfren, adik aku. tp x sonok sgt pn ngan dia. haha.

aku masuk tadika umo 6 taun. tadika kemas labuh banting. nama cikgu:

.flashback!. *oh mak,, oh ayah*. >>

      * macam mana mak ngan ayah leh kawen?? hah kena inteview mak neh.

maka, sesi penceritaan pn bermula. mak kata dulu dia ada ramai kawan laki. huiyyo! haha.  masa tu, mak keja kilang kt area bagan. tok n tokwan dok kat tikam batu. mak kenal ayah dari sorang ousmate mak waktu tu. mula2 kawan ja, tapi tetiba ayah kata nak masuk meminag. mak pn agak terkejut beruk, tp ayah still ngan muka serius dia tu. mak pn akhirnya redha jela. haha. mak kata ayah baik, tapi x romantik langsung. huhu. pastu aku dok musykil plak. mak kata dia da ramai kawan laki, yg hensem2 n keja pn bagus2. dah tu napa pilih ayah jugak. ayah keja kilang ja pn. nak kata hensem, emm penin gak aku nk jawab. boleh masuk kategori sedap mata memandang la. haha. lalu mak pn bagi jawapan napa dia pilih ayah. sebab ayah ada moto besar, tu la mak suka. adoyai!

Saturday, February 12, 2011

.flashback!. *1993*. oh adikku!

adik muncul pd 24/12/1993. hepi gila time tu sbb dapat adik. aku jugak la yg iya2 nak namakan adik. aku nk boh nama syazwan, sempena nama kawan sepermainan tatkala itu. tp mak ayahboh hazwan plak. haha. jadilah, adik beradik la tu.
ops kena cita jugak pengalaman mak masa lahirkan adik ni. mak sempat diantar ke spital bm. masa mula2 masuk spital, mak dah sakit. tapi nurse tu cakap x leh beranak lagi ats sebab2 tertentu. mak pn tpaksa la bsabar menahan sakit. sampai last2, mmg xleh tahan n air ketuban pn pecah. masa tu la baru nurse2 tu menggedik nak mai kat mak. hampeh betoi. yg sblom ni nurse tu marah plak kt mak bila mak ngadu sakit. org dah nak beranak, mmg la sakit

hepi besday versi korea. :)


video  
asal-usul video ni : saja je carik video besday kt youtube. niat nk post kt sorang besday boy tu. hah tetiba nampak video ni, n teros menikam kalbu. tengok banyak2 kali pn x jemu. sukanya!!! :)

.flashback!. * waktu kecil*. anak mak n ayah>>

hoho. best! tiap2 taun ayah bawak p becuti. paling kerap p langkawi la. mandi kat pantai, posing2 amek gambar ngan mak n ayah, p melawat taman buaya. haha. masa tu mmg anak ayah la. mana2 pn ayah dukung. pastu ramai2 nak dukung jugak. bdk kecik la katakan. haha. mainan punya la banyak. anak patung, set masak2, piano, beskal, set karaoke pn ada tau. patut la suara aku sedap! :)

.flashback!. *1990* aku dilahirkan. hooray!

jom kita mengimbas kembali detik2 aku dilahirkan dulu. haha.

kt dlm surat beranak, tempat lahir aku kat kg baru. tapi aku usha2 dalam surat beranak org len, mesti kat hospital. aku pn agak tertanya2. kenapa la mak xlahirkan aku kt spital jugak. sedap sket bunyiknya kn. haha. maka, pada 1 malam yg hening, mak pn bercerita.

malam tu, perut mak sakit. mak rasa cm nak trberak, tp bila p jamban, x kluar apa pn. mak dok ulang alik p jamban sampai bapa kali, x jugak kuar apa2.