Saturday, February 12, 2011

.flashback!. *1993*. oh adikku!

adik muncul pd 24/12/1993. hepi gila time tu sbb dapat adik. aku jugak la yg iya2 nak namakan adik. aku nk boh nama syazwan, sempena nama kawan sepermainan tatkala itu. tp mak ayahboh hazwan plak. haha. jadilah, adik beradik la tu.
ops kena cita jugak pengalaman mak masa lahirkan adik ni. mak sempat diantar ke spital bm. masa mula2 masuk spital, mak dah sakit. tapi nurse tu cakap x leh beranak lagi ats sebab2 tertentu. mak pn tpaksa la bsabar menahan sakit. sampai last2, mmg xleh tahan n air ketuban pn pecah. masa tu la baru nurse2 tu menggedik nak mai kat mak. hampeh betoi. yg sblom ni nurse tu marah plak kt mak bila mak ngadu sakit. org dah nak beranak, mmg la sakit
kn. mak kata, sakit wooo.. siap boleh nampak real doktor tu gunting kt tuuutt. huh seram. last2, selamat la jugak adik kat muka bumi ni. punyala comei.  suma org kt wad besalin tu kagum tengok adik. haha. lps tu, lagi betambah sakit mak masa nurse nak jahit balik kat bahagian yg koyak tu. adoii. mak kata, mmg sgt3 sakit. dah la siap kena marah lagi ngan nurse. lps tu, adik ngan mak pn leh bawak balik ke umah.


maka, aku pn bergelarlah kakak mithali. uih! sayang gila kot kat adik. hah mak penah cita, aku sanggup bagi adik makan taik cicak semata2 xmau bagi dia nangis. hah dah dia yg nak sangat makan, kalo x bagi kang dia nangis plak. last2 lantak dia la. naseb baek la dia xkena sindrom apa2. hoho. hah suma org suka adik. cumil la katakan.

syg mmg syg. tapi bila dia dah makin besar, dh makin wt perangai plak. tiap2 ari bgadoh. tp, kalo ok tu, ok la. pening kpala tok yg jaga kami. bila tok gtau kat ayah, ayah dgn slumber berkata, 'biaq la depa nak gaduh. kalo xgaduh ngan kak dia, nak gaduh ngan sapa lagi.' dah nama pn dua beradaik ja kan. haha. permainan kami di rumah : main pejabat2, main cikgu2. dah besar sket, baru main badminton. aktif betol. :)

No comments: