Sunday, May 15, 2011

*tenkiu omak*

memandangkan negara kita baru je menyambut hari ibu beberapa hari yg lalu, saye pn nak jugak merakamkan setinggi-tingi ucapan 'selamat hari ibu' kpd suma warga2 emak di seluruh dunia. 
n opkos la nak wish kat mak saye jugak.
i lap u manyak2 mak. lap u. lap u.

okes! berikut merupakan ucapan terima kaseh saye kat mak atas segala suma benda yg mak wat sepanjang 21 taun saye idop ni. 

1. tq mak. sbb tolong simpan org dlm perut mak. 9 bulan lamanya org berlindung dlm perut mak dari segala hujan n panas. makan, tido, mandi, masok toilet, masak, semayang, mengaji, basuh baju, sidai baju, lipat baju, tengok tv, baca buku mastika, keja, suma benda mak wat, mesti mak bawak org sekali kan. n sori la mak, sbb mmbebankn mak. dah la berat, nak kena bawak setiap masa pulak tu. menyusahkan mak je kan. sori seems to be da hardest world ye mak. :((  

2. tq mak. sbb rasa sakit lahirkan org. dah la mak beranak kat umah. nurse pn x sampai g time org kuar tu. xda pn bius2 nak bagi mak kurang sakit. mesti mak penat kan. dah la org nak kuar pn waktu 3 pagi. patutnya time tu mak dah boleh tido dgn amannya. ni x, mak sampai kena ulang alik banyak kali masok toilet. sbb mak ingatkan sakit perut mak tu sbb mak nak membuang. rupa2nya tu sakit sbb nak bagi org kuar dari perut mak utk tengok dunia. oh tenkiu mak! mak kata, sakit time nak beranak tu mcm kombinasi segala sakit yg berkaitan perut. sakit perut nak berak, sakit senggugut. sakit perut sebab lapar -> hah pandai2 ja tambah info.haha.

3. tq mak. sbb jaga org time kecik tu. mak tolong pakaikan baju, pakaikan lampin n pampers, pakaikan sarung tangan n sarung kaki yg come lote, suap org makan, mandikan org, basuh berak, pakaikan bedak banyak2 n tolong sapu losyen kat badan. n tenkiu manyak2 jugak sbb bagi org minum susu dr badan mak. tenkiu kat mak n ayah sbb penat cari susu yg terbaik utk org. tenkiu mak sbb tolong dukung, dodoi, n riba org. sedih pulak. nak nangis dah ni. T.T

4. tq mak. sbb tolong sikat rambut n ikat tocang. mak selalu wat dua tocang kat ats kepala ni. walopn dah nampak mcm tanduk lembu, tp org rasa dah cukup comei la time tu. kuikui. tima kasih mak sbb ikat dandan kat rambut. ikat rambut mcm ekor kuda. macam2 style la pulak kan. haha.


5. tq mak. sbb bagi org adik yg comei. (waktu kecik la yg comei pn. skang tidak lagi. haha.) sonok gila la time dpt adik tu, walopn x tau pn apa motif sebenar rasa sonok tu. maybe sonok la kot jadik kakak kan. tp, boleh tahan la ada adik sorang pn. puas dolu kecik2 dok gaduh dgn dia. kalo mak bagi adik 1 lori, mmg konpem jadi cam kapal pecah la umah tu. mak penah cita, saye ni punya