Saturday, September 24, 2011

*nak jugak!*


 huwaa! nak jugak comel cam beliau ni. 
nak nak nak! 

pengumuman2,
 ni la gambar favicon blog saye. lalala. 
tapi dah kecik sangat pulak kan kat atas tu.
 sampai xleh nak identify tu menatang apa sebenarnya.

well sebenarnya, tu menatang ni lah. 
argh! seyes tensen tengok gambar ni.  

okeh. fullstop.

apahal minah ni tensen sangat tengok aku?! -.-

*bekalku bekalmu jua*


assalamualaikum. 

kadang2 tertanya jugak diri sendiri, banyak ke pahala yg aku dah buat. 
or lagi banyak dosa dari pahala sebenarnya sepanjang 21 taun aku idop kat dunia ni. 

kalo nak compare dengan makcik2 gro yang melambak kat club n pakcik2 yg dok merogol+membunuh sesuka hati tu, memang la nampak aku ni layak dikategorikan sebagai gadis yg baik. sedap je mata bakal mak mertua memandang. haha.

tapi. kalo compare pulak dengan sedara sedari yang tiap2 hari bertapa kat masjid nun, alahai keciknya rasa. kecik macam semut. eh x. kecik macam kuman. -.-

so, kat mana level aku sebenarnya? haih. *kedebush! hentuk kepala kat bantal. 

tp yg pasti, seyes saye takot mati! 
eh jap, ada ke manusia yg x takot mati? 
humm mmg tersangatlah sadis beliau tu kan. 

' orang yg paling bijak ialah orang yg takut pada mati' 
harap maklong.

oleh itu, aku pn teros copy n paste menda ni. dengan lajunya tau.

sebagai rujukan diri sendiri la katakan. 
moga2 nanti dapat la aku bawak banyak bekal ke akhirat. 
n harap2 jugak sape2 yg terbaca pn dapat sama2 bawak bekal yg banyak. 

amin.

      Six easy ways to earn even after death. 
  • Give a copy of Quran to someone. Each time one reads from it, you gain.
  • Donate a wheelchair to a hospital. Each time sick person uses it, you gain.
  • Participate in building a masjid.
  • Place water cooler in a public place.
  • Plant a tree. You gain whenever a person or animal sits in its shade or eats from it.
  • And the easiest of all, share this message with people. Even 1 applies any of the above, you gain.
tapi sebenarnya cam ada banyak lagi kan benda yg kita leh wat.ni just antaranya jela.
contohnya, emm cam derma sejadah n telekung kat masjid. 
kan ramai orang yg akan guna. 
harap2 kita pn sama2 dapat pahala kan. 

so, marilah kita sama2 menyiapkan bekal. 
eh tetiba teringat pulak kat mak yang selalu sediakan bekal kat aku dulu.
ala masa kecik2 zaman sekolah rendah dulu tu.
 nasik goreng, nugget, megi goreng pn ada tau.  
*sumpah ni dah terkeluar dari topik.

okeyh! adios.


am i too adorable? OMG. haha.


    Friday, September 16, 2011

    *homiee!*

    aww! syiok giler kan bila kita berada di rumah terchenta. seperti yg semua maklum, cuti sem 4 bulan. mmg la boring tu kengkadang ada. tapi bila pikirkan waktu2 berharga di samping famili tersayang tu, boring di rumah dah jadik menda paling last sekalik dalam idop. tambah2 bila tengok muka mak kan, cair teros! 

    okeh. these are few things/moments yg best lah sepanjang cuti semester yang panjang tersebut. saja ngada kan nak bgtau. hahah!

    1. cingcing. 

     ni anak angkat mak n ayah merangkap adik beradik angkat aku kat umah. haha. ceritanya, ayah bawak balik 2 ketul anak kucing ni, n teros bela kat umah. mak pn bagi la nama kat 2 makhluk2 ni, 'tom n pok'.tapi si tom dah hilang ntah ke mana, tinggal la si pok seorang diri. kesian dia kan. so, aku terpaksa la menjadi  pengganti kawan dia yg hilang tu. mmg manja tau pok ni. boleh buat teman tido, boleh buat teman peluk2. utk makluman, beliau ni mmg pengacau setia. lipat kain pn nak kacau. org nak lipat kain, dia pn sebok jugak nak melipat sama. geram gila! waktu semayang pn kena kacau jugak. nanti dia tarik2 kain, pastu sesuka hati je landing kat atas sejadah tu. haih. ada je benda yg beliau nak kacau. sebaik beliau comel kan. oh bdw, cingcing tu nama yg selalu aku panggil dia. n mak pn dah sampai terlekat panggil dia cingcing jugak. heheh.











    2. holiday ke langkawi

    ni cuti sempena hari apa ntah ni. lupa pulak. saja je ayah bawak 1 famili jalan2 kat langkawi. kan dah agak lama kami x holiday sama2. masuk kali ni, rasanya dah genap 10 kali la kot aku sampai ke langkawi nun. x pn dah lebih dari 10 kali. haha. tapi kali ni p sana x lama pn. 2 hari je. boleh la setakat nak jalan2 keliling pulau tu kan. lagipn banyak tempat yg ayah skip sbb dulu dah pernah