Saturday, September 24, 2011

*bekalku bekalmu jua*


assalamualaikum. 

kadang2 tertanya jugak diri sendiri, banyak ke pahala yg aku dah buat. 
or lagi banyak dosa dari pahala sebenarnya sepanjang 21 taun aku idop kat dunia ni. 

kalo nak compare dengan makcik2 gro yang melambak kat club n pakcik2 yg dok merogol+membunuh sesuka hati tu, memang la nampak aku ni layak dikategorikan sebagai gadis yg baik. sedap je mata bakal mak mertua memandang. haha.

tapi. kalo compare pulak dengan sedara sedari yang tiap2 hari bertapa kat masjid nun, alahai keciknya rasa. kecik macam semut. eh x. kecik macam kuman. -.-

so, kat mana level aku sebenarnya? haih. *kedebush! hentuk kepala kat bantal. 

tp yg pasti, seyes saye takot mati! 
eh jap, ada ke manusia yg x takot mati? 
humm mmg tersangatlah sadis beliau tu kan. 

' orang yg paling bijak ialah orang yg takut pada mati' 
harap maklong.

oleh itu, aku pn teros copy n paste menda ni. dengan lajunya tau.

sebagai rujukan diri sendiri la katakan. 
moga2 nanti dapat la aku bawak banyak bekal ke akhirat. 
n harap2 jugak sape2 yg terbaca pn dapat sama2 bawak bekal yg banyak. 

amin.

      Six easy ways to earn even after death. 
  • Give a copy of Quran to someone. Each time one reads from it, you gain.
  • Donate a wheelchair to a hospital. Each time sick person uses it, you gain.
  • Participate in building a masjid.
  • Place water cooler in a public place.
  • Plant a tree. You gain whenever a person or animal sits in its shade or eats from it.
  • And the easiest of all, share this message with people. Even 1 applies any of the above, you gain.
tapi sebenarnya cam ada banyak lagi kan benda yg kita leh wat.ni just antaranya jela.
contohnya, emm cam derma sejadah n telekung kat masjid. 
kan ramai orang yg akan guna. 
harap2 kita pn sama2 dapat pahala kan. 

so, marilah kita sama2 menyiapkan bekal. 
eh tetiba teringat pulak kat mak yang selalu sediakan bekal kat aku dulu.
ala masa kecik2 zaman sekolah rendah dulu tu.
 nasik goreng, nugget, megi goreng pn ada tau.  
*sumpah ni dah terkeluar dari topik.

okeyh! adios.


am i too adorable? OMG. haha.


    No comments: