Friday, September 16, 2011

*homiee!*

aww! syiok giler kan bila kita berada di rumah terchenta. seperti yg semua maklum, cuti sem 4 bulan. mmg la boring tu kengkadang ada. tapi bila pikirkan waktu2 berharga di samping famili tersayang tu, boring di rumah dah jadik menda paling last sekalik dalam idop. tambah2 bila tengok muka mak kan, cair teros! 

okeh. these are few things/moments yg best lah sepanjang cuti semester yang panjang tersebut. saja ngada kan nak bgtau. hahah!

1. cingcing. 

 ni anak angkat mak n ayah merangkap adik beradik angkat aku kat umah. haha. ceritanya, ayah bawak balik 2 ketul anak kucing ni, n teros bela kat umah. mak pn bagi la nama kat 2 makhluk2 ni, 'tom n pok'.tapi si tom dah hilang ntah ke mana, tinggal la si pok seorang diri. kesian dia kan. so, aku terpaksa la menjadi  pengganti kawan dia yg hilang tu. mmg manja tau pok ni. boleh buat teman tido, boleh buat teman peluk2. utk makluman, beliau ni mmg pengacau setia. lipat kain pn nak kacau. org nak lipat kain, dia pn sebok jugak nak melipat sama. geram gila! waktu semayang pn kena kacau jugak. nanti dia tarik2 kain, pastu sesuka hati je landing kat atas sejadah tu. haih. ada je benda yg beliau nak kacau. sebaik beliau comel kan. oh bdw, cingcing tu nama yg selalu aku panggil dia. n mak pn dah sampai terlekat panggil dia cingcing jugak. heheh.











2. holiday ke langkawi

ni cuti sempena hari apa ntah ni. lupa pulak. saja je ayah bawak 1 famili jalan2 kat langkawi. kan dah agak lama kami x holiday sama2. masuk kali ni, rasanya dah genap 10 kali la kot aku sampai ke langkawi nun. x pn dah lebih dari 10 kali. haha. tapi kali ni p sana x lama pn. 2 hari je. boleh la setakat nak jalan2 keliling pulau tu kan. lagipn banyak tempat yg ayah skip sbb dulu dah pernah
melawat. pape pn, still enjoy!

satu famili kat atas bukit macincang. naek cabel car. n tq to sorang visitor ni sbb sudi amek gambar kami sekeluarga.


saye syg mak saye! wahaha.

eh eh. budak kecik mat saleh ni mmg nak kena makan penampar. beliau  trsangatlah comel. gila jeles!
tq to mak kerana sudi mengambik gambar kami walopn gambar ni blurr. 

gambar dgn mak lagik.

3. bermain badminton bersama encik tebuan

mmg nak kena kan encik2 tebuan kat umah ni. xtau lah pulak dari mana muncul satu keturunan tebuan kat dalam umah. sesuka hati beliau je kan nak menyelinap masuk umah aku. paling x tahan, mak pn kena sengat. 2 bijik kot kat kepala. mak cakap rasa mcm nak pitam. haish gila cuak aku tengok muka mak tahan sakit tu. naseb baek la ada aku yg boleh mengantar mak ke klinik. n paling x tahan lagik, aku pn kena jugak! haish. al kisahnya sebab aku suka sangat main badminton bersama beliau. memang best la bila smash sang tebuan tu. memang puas hati. tapi yg x puas hatinya bila aku pulak yg kena smash kan. hah amek ko! 2 bijik kot kena, naseb la ada ubat yg mak dapat dari klinik tu. bila dah sapu, xda la sakit sangat kan. tapi, still kena jugak inject kat klinik. kesimpulannya, mmg x bertamadun la tebuan tersebut. 

4. raya merayakan

halah. dah nama pn raya kan. konpem la best walopn xda la best sagat. haha. best la jugak bila jumpa sedara mara n kumpul ramai2. best la jugak bila tolong mak buat langsir, kuih raya, masak memasak, kemas umah dan lain2 yg sewaktu dengannya. best la jugak bila shoping raya dgn mak. beli macam2. kalo boleh semua benda dalam umah tu nak tukar yang baru. n lastly, best la jugak bila pakwe datang umah beraya. muahaha! tapi yg x bestnya, bila lepas raya, dah kena balik shah alam. sedih tau! :(( eh xda pulak amek gambar time raya ritu kan. haishh. nak sambung sedih la cenggini. :((

so, tu la antara benda2 yg berlaku sepanjang cuti sem dulu. oh x sabarnya nak balik raya haji pulak. mak tungguuu!!

No comments: