Friday, December 23, 2011

*balik vs xbalik *

hai. selamat petang. 
esok ada test. law. x suka test. kan??
oh esok nak balik rumah. suka kan?? 


tapi masih dilema jugak.
patut balik ke x.


balik.
1. sebab boleh jumpak mak ayah n adik.
2. sebab boleh main dengan cingcing.
3. sebab boleh jimat duit makan untuk pat lima hari. kihkih.
4. sebab boleh dapat duit poket extra, tu pun kalo mak n ayah sudi nak sedekah.
5. sebab boleh konon2nya mintak restu mak ayah sebelum final. 
6. sebab boleh makan masakan mak. sumpah bosan makan ayam hari2. nak jugak makan sotong n udang n daging. bagus untuk otak, tambah2 time nak exam ni kan.
7. sebab boleh jalan2 dgn famili, kan cuti krismas. tapi tu pn kalo ayah cuti n rajin nak bawak.
8. boleh tengok tv. bosan mengadap laptop hari2. 
9. sebab boleh kemas umah. ni memang saja nak menambahkan point.
10. boleh jumpak ame. tu pn kalo ada rezeki. 
*dah cakap kat dia semalam, nanti nak dia bawak melawat pantai.
batu feringghi la kot. jauh sikit. boleh ronda2 cuci mata.
kononnya nak hilangkan stress sebelum final exam sambil menghirup udara segar. padahal rindu. tetttttttt. 


x balik. 
1. sebab nak studi untuk final exam. kononnya tiap2 hari nak mengadap buku tanpa jemu. 
2. sebab hari selasa ada meeting. macam bersalah pulak bila x join. adus.
3. sebab tadi baru selak kalendar n realize sumtin, bulan lepas pn dah balik umah. bulan lepas kan raya haji. 
4. sebab kalo balik, kena keluar duit bayar tiket bas. rm 80 melayang.
*eh tapi, boleh topup balik duit tu kalo mak ayah bagi duit nanti. haha.
ok tu je alasan kenapa x perlu balik. 


oh rupanya ada lagi banyak sebab untuk balik kalo compare dengan x balik.
so keputusannya, sila balik. :)


~ saja nak mengada serabutkan otak. padahal semalam dah mintak tolong matpit yang selalu buat muka comel belikan tiket. kihkih. so, selamat balik diucapkan kepada diri sendiri.


oh serabutnya esok test law. tu baru test. belom final lagi. :(
dear law, plz be good. dear madam, plz be sweet n kind-hearted as well. 
luv u both. tetiba. ahaha. 


pon pon. bus to penang. 



Monday, December 12, 2011

*emo-ome-ame.huh.*

hari ini dalam emo. 
macam semalam.
macam semalam semalam. 

tau x emo tu macam mana?
emo tu macam ni. 












ya, aku emo. 
x mau cakap banyak.

Sunday, December 11, 2011

*toleh menoleh*

hei. tau x macam mana rasa stress? 
macam ni lah. sebijik macam ni.

tengok dinding. 
nampak kertas yang penuh dengan segala kerja nak kena setelkan. 
dah mula stress.

tengok henfon. 
bukak inbox, ada message. bukak picture, ada gambar. 
lagi stress.

tengok buku. apa pn x masuk otak. 
bertambah stress.

tengok cermin. 
nampak mata sembap. idong kaler merah.
ya, aku stress.

last choice, tengok laptop. 
rupanya ada jugak tempat untuk hilangkan stress. 
walaupun xda la hilang sangat sebenarnya.

~ aku x suka kejar orang yang x pernah reti nak kejar aku balik. 
sangat rasa macam nak pecah dada. serius. 

Astaghfirullahalazim.

makhluk ini sangat comel. terhibur sekejap.