Tuesday, March 6, 2012

*semester break 1 - latihan luar Kor SISPA*

hari ni 1st day untuk semester 6. tak ada story best pun. hanya sekadar story ponteng kelas. x best kan.
oleh itu moh le kita flashback story-story yang agak mengujakan sepanjang cuti semester yang lalu.

aktiviti cuti semester bermula dengan program latihan luar di Pulau Pangkor. seronok! sebab kali ni join bukan atas tiket peserta, tapi tiket urusetia. boleh bangun lambat plus boleh santai-santai plus boleh rilek-rilek. kalau jadik peserta macam dulu, memang kurang seronok walaupun sebenarnya seronok. dah la malam-malam tido lambat, esok pagi kena bangun awal pulak. aktivity agak padat. dah tu, kena tunggu turn nak masuk shower. haish. memang kurang seronok.

aktiviti memasak memang wajib. berbekalkan segala bahan-bahan yang dibawak dari shah alam, boleh jugak mengalas perut sampai 4 hari kat sana. erk bukan setakat mengalas perut, siap boleh menggalas perut. memang konyag pun. kari ayam, kari daging, sardin, megi, nasik goreng, ikan kering, keropok, sayur, macam-macam ada. x sia-sia aku dan cik mira penat-penat tolak troli bershoping sakan kat giant. berbaloi-baloi!

aktiviti lain, main game, a&d, berkayak, main kat pantai, war game, cuci-cuci mata, dan x lupa aktiviti posing-posing manja. eh tapi, serius ada benda yang super duper awesome. nyaris pulak terlupa. ohho!

yang super duper osem sangat tu sebab dapat jumpak encik ame yang gemok. wah suke suke suke! maaf, tergedik tiba-tiba. aish sempat lagi dating sebelum gerak masuk feri kat lumut tu. siap aku heret si zahid lagi untuk cover line. tapi jumpa 10 minit camtu jelah. konon terubat la rasa rindu di hati. alolo. dan nasib baik x kantoi. ahaha.

oh untuk memendekkan cerita, ni lah gambar-gambar yang agak osem sepanjang program berikut. tatituuu.


mat-mat bangla diimport khas untuk jadi technician

ni la kambing yang berusaha sedaya-upaya nak join kami beraktiviti.
pastu tetiba beliau lari menghilangkan diri pulak. sedih la tu beliau x diterima.

ascending & descending

erk. no comment.

matpit yang x berjaya sampai di atas disebabkan kaki beliau
mengalami kesakitan yang x berapa dasyat.

kamilah dewa n dewi pulau!

ikan bulu ayam. nyum! kat penang x penah jumpa pn. musykil.

jemput makan beramai-ramai.

pakcik rambut putih. memang syok beliau tido.

game kena tutup mata. berbelit-belit tali tu. hambik korang! 

pakcik tetiba boleh jatuh moto pulak.
serius nak terburai perut time ni menggelakkan beliau. 

checkpoint mintak nombor ekor. kihkih.

sesi pengumpulan dan pengagihan semula makanan. 

proses membuat peluru war game. 

kemas-kemas untuk pulang.

this is SISPA. :)

1 comment:

cHirUzi said...

oohh!! inilah ikan masin bulu ayam tuu..mcm x penah mkn aje..hehe..bestnyea pegi sabah..thank you keychain munyet. :P hehehe